Футболният клуб Шахтьор (Донецк), който се чувства ощетен от напускането на

...
Футболният клуб Шахтьор (Донецк), който се чувства ощетен от напускането на
Коментари Харесай

Шахтьор иска 40 млн. евро от ФИФА

Футболният клуб Шахтьор (Донецк), който се усеща ощетен от напускането на някои от своите най-хубави играчи поради войната в Украйна, желае обезщетение от ФИФА в размер на 40 милиона $. Делото ще се гледа на следващия ден в Арбитражния състезателен съд в Лозана, оповестява организация " Франс прес ".

Украинският клуб твърди, че е ощетен финансово от няколко решения на Световната футболна централа от съветското навлизане в Украйна напролет на 2022 година.

В предписание №1800 от юни 2022 ФИФА планува " задграничните играчи и треньори (в Украйна) имат право да прекратят договорите си до 30 юни 2023 ", в случай че не намерят по-рано съглашение с клубовете си.

" Много задгранични играчи напуснаха клуба за прехвърляния за 0 евро ", оплака се генералният шеф на Шахтьор Сергей Палкин.

Тези ограничения " доведоха до загуби от възможни прехвърляния на играчи и понижение на приходите с към 40 милиона евро ", добави той. " Поради тази причина клубът търси да си върне тези 40 милиона, като ФИФА би трябвало да го обезщети като виновна в тази ситуация ", сподели още Палкин.
 Лудогорец уреди мач против Шахтьор
Лудогорец уреди мач против Шахтьор

Ето по кое време е
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР